МО в БСП – Перник с инициатива „Дари книга – спаси читалище”

Апр 20, 2015 ПЕРНИК Новини БСП 0 1586

 По повод предстоящия Световен ден на книгата и авторското право Младежко обединение в БСП-Перник организира дарение за читалището в с

 
По повод предстоящия Световен ден на книгата и авторското право Младежко обединение в БСП-Перник организира дарение за читалището в с. Драгичево. Кампанията е под мотото „Дари книга – спаси читалище” и е част от националната инициатива на МО в БСП „Солидарно четене”. Младежкото БСП в Перник организира подобна проява за 4 – та поредна година.
 
Младите социалисти подариха сборници, научни списания, поезия и проза на библиотечния фонд на НЧ „Пробуда – 1922 г.”, с. Драгичево. „За инициативата ни тази година избрахме с. Драгичево, защото е едно от най – големите села на територията на област Перник, живеят много млади хора и биха могли да ползват библиотеката на читалището. По този начин искаме да подчертаем, че четенето е едно от най-важните условия за формирането на висока обща култура и широк мироглед”, споделиха от младежкото БСП.
 
Младите социалисти бяха посрещнати от кмета на селото Тодор Тодоров, като заедно с него посетиха и пенсионерския клуб. Там хората поставиха проблеми на вниманието на младите представители на БСП, а те от своя страна поеха ангажимента да ги предадат на народния представител от Перник и ръководството на партията в града.
 
Младежите и посетителите на пенсионерския клуб отбелязаха и 139 – годишнината от Априлското въстание. В своеобразната среща с жители на с. Драгичево участие взеха общинският съветник от БСП Милена Милошева, заместник – председателите на МО в БСП Николай Добрев и Евелина Венкова, секретарят на МО в БСП Борислав Гавазов и Мартин Мариов.