Валери Жаблянов: Кадиев даде възможност да се отворят амбразури за стрелба срещу партията

Юни 11, 2015 Новини БСП 0 1930

 „Георги Кадиев внесе законопроект, показващ идейно различие с политиките на БСП и след като Парламентарната група категорично бе против това негово действие, се стигна до ситуацията, в която да се гласува неговото изключване

 
„Георги Кадиев внесе законопроект, показващ идейно различие с политиките на БСП и след като Парламентарната група категорично бе против това негово действие, се стигна до ситуацията, в която да се гласува неговото изключване.” Това заяви народният представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов в сутрешният блок на БНТ. Той подчерта, че БСП има програма и проблемите, които са започнали в политиката и идеологията на партията, се натъкват на съпротивата на една  “стихийна възникнала десница” вътре в БСП, която съществува много години. „С това си действие Кадиев даде възможност да се отворят различни амбразури за стрелба срещу партията. Това е един процес, който започна със създаването на АБВ и изглежда още не е приключил”, подчерта Жаблянов. По думите му в БСП има консолидация за вътрешна промяна. Партията не приема резултатите от прехода и иска неговата реформа.
 
Жаблянов коментира и местните избори, като заяви, че в България в резултат на цялостна деформация на изборния процес, се е стигнало до самоуправство в редица общини на еднолични фактори. „С държавни пари кметове си купуват гласове- със записване на несъществуващи гласоподаватели”, обясни той и допълни, че БСП ще се бори срещу тези практики.
 
Красимир Янков: За нас е важен всеки един човек в редиците на БСП
 
„За нас е важен всеки един човек в редиците на БСП”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков по БТВ. Според него всеки човек е важен, но по начина, по който отстоява политика на БСП, каузата и това, което са възложили избирателите.
 
Според Красимир Янков, ако става въпрос за лична воля и тя се разминава с колективната, тогава има варианти за реакция. „Така, както се разви процедурата – парламентарната група поиска от Кадиев той да изтегли този законопроект”, каза още депутатът от левицата.