Миков: В Перник ще подкрепим хората, от които очакваме да върнат лявата политика в местната власт

Лидерът на социалистите ще посети в областта обекти, реновирани от правителството с мандат на БСП

Председателят на БСП Михаил Миков ще посети в петък няколко населени места в област Перник, където ще се срещне с членове и симпатизанти на левицата и ще засвидетелства своята подкрепа за кандидатите, от които партията очаква да върнат лявата политика в местното управление. Миков ще открие реновиран площад и детска спортна площадка в с. Калище, ще посети детския парк в с. Ковачевци, изграден по ОП „Развитие на селските райони”.

Лидерът на социалистите ще присъства на откриването на обновения стадион „Звезда” в Перник, където ще се играе мач на ветераните от „Миньор” и „Марек”. За ремонта на спортното съоръжение правителството с мандат на БСП отпусна близо 500 хил. лв.

В гр. Батановци председателят на БСП ще се срещне с кандидат-кмета на левицата Радослав Петров и активисти на БСП в местния партиен клуб. „Нека засвидетелстваме единството си в подкрепа на хората, от които очакваме да върнат политиката, и то лявата политика, във властта, която е най-близо до българските граждани – местната”, призова Михаил Миков в съобщение публикувано в неговия Фейсбук профил.

 

Пълният текст на съобщението:

Скъпи приятели,

В петък ще посетя област Перник, където ще се срещна с членове и симпатизанти на БСП. В с. Калище заедно ще открием реновиран площад и детска спортна площадка. Каня всички местни жители и приятели на левицата да се присъединят към мероприятието от 15 часа.

Обекти като тези са от голямо значение за качеството на живот в малките населени места. Поставяме неговото повишаване във фокуса на стандартите за лява политика в местното управление, с които ще се борим за доверието на избирателите тази есен. Наличието на инфраструктура за хората помага да ограничим обезлюдяването и стихийната урбанизация. Тези негативни явления са продукт на най-вече на недалновидната политика на десни правителства, които виждат възвращаемост само при инвестициите в големите градове. В БСП очевидно мислим различно!

В 16 часа ще посетим стадиона и детския парк в с. Ковачевци, изградени по Оперативна програма „Развитие на селските райони”. Малко по-късно ще бъдем в с. Сирищник, където ще се разходим по еко пътека и ще отидем до реновиран параклис. Говорим все за обекти, чиито подобрения започнаха или бяха извършени при правителството с мандат на БСП. Такъв е и стадион „Звезда” в Перник, който ще открием с мач на ветераните от „Миньор” и „Марек”. За него кабинетът на премиера Орешарски отпусна близо 500 хил. лв., с които бяха осигурени изкуствено тревно покритие и осветление. Срещата ще бъде от 19:30 часа.

Преди спортната обаче Ви каним на политическа среща. В 18 часа ще бъдем заедно с партийния актив и кандидат-кмета на левицата Радослав Петров в клуба на БСП в гр. Батановци. Нека засвидетелстваме единството си в подкрепа на хората, от които очакваме да върнат политиката, и то лявата политика, във властта, която е най-близо до българските граждани – местната.