Михаил Миков в Батановци: Нашите кандидати ще отстояват интересите на хората

Лидерът на БСП се запозна с работата на червени кметове в община Ковачевци

„Нямам съмнение, че нашите кандидати са истинските представители на хората в своите региони и, че ще отстояват техните интереси”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на срещна с членове и симпатизанти на партията в гр. Батановци, община Перник. Той пожела успех на кандидатите за кметове на левицата от област Перник и им напомни, че когато един кмет решава проблемите на хората, те го припознават и го преизбират. Миков каза още, че когато днес телевизии и платени социолози изместват истината, БСП продължава да отстоява правата на хората. По думите му тази година повече от половината деца, които тръгват на училище, са от бедни семейства, които трябва да дадат целите си заплати, за да осигурят първия учебен ден. „Това са част от истинските проблеми на хората, това са проблемите, които БСП се опитва да реши”, заяви Миков. Той изненада домакините с подарък за клуба на левицата - портрет на Димитър Благоев
 
Посещението на председателя на БСП днес в област Перник започна от Калище, където той разгледа реновирания площад  на селото и новоизграденото игрище за футбол. Там лидерът на левицата се срещна с кметовете на Калище и Ковачевци, които са кандидати на БСП за нов мандат, както и с футболистите от ФК „Струмски сокол – Калище”, които му подариха фланелка на клуба.  В селото Миков разговаря и с жители, които му разказаха проблемите си и му благодариха, че БСП продължава да работи за хората в малките населени места.
В Ковачевци лидерът на социалистите разгледа реновираните с европейски пари стадион, тренировъчна зала за волейбол и баскетбол и парка, който е едно от най-посещаваните места в област Перник. Той посети и старческия дом в с.Сирищник, който е построен с пари, отпуснати от Социално-инвестиционния фонд, с помощта на тогавашния шеф на фонда и кандидат за кмет на Перник Ерик Рангелов. Миков похвали персонала на дома за обстановката, която поддържат, за да могат възрастните хора там да живеят пълноценно. 
Въпреки проливния дъжд, лидерът на БСП измина 900-те стъпала до новопостроения параклис „Св. Николай Летни“ в Сирищник, за да дари икона на светеца-патрон на храма и се разходи по подновената екопътека над селото.
 
Заедно с Миков при обиколката му в област Перник бяха още депутатът от левицата Валери Жаблянов, организационният секретар на партията Станислав Владимиров и кандидати за кметове на левицата.