Михаил Миков в Перник: В тази кампания помислете и гласувайте за хората, които мислят за България

Ерик Рангелов: Нашият основен приоритет е работата, за да могат хората с честен труд да могат да живеят добре

„Бяхме заедно, тук когато премина земетресението, бяхме заедно по кварталите на Перник. Бяхме заедно и на сурвакарските празници в града, защото те показват здравия дух на перничани. Днес сме тук, за да кажем, че има видими резултати от едногодишното присъствие на ГЕРБ в управлението на Перник. Калта по улиците от един дъжд е част от тях, но има и невидими резултати- и това са 5-те милиона лв, с които се увеличи дългът на Перник“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на откриването на предизборната кампания на левицата в Перник. Той добави, че е в Перник, за да подкрепи  Ерик Ранглов -  човекът, който знае как се управляват финанси, човек откровен и почтен, както и за да подкрепи листата за общински съветници на БСП и кандидатите за кметове на Радомир, Брезник, Ковачевци, Земен, Трън и кметовете на населени места и кметства. “Перник е част от революционната история на България, град свързан с битките на обикновените хора за осем часов работен ден, редовно изплащане на заплатите- проблеми, които са актуални и днес“, каза още лидерът на социалистите.

Той бе категоричен, че БСП, за разлика от своите от своите опоненти, не е участва в гласуването на 16 млрд. лв. дълг, в отнемането на 10% облекчение на хората с минимални работни заплати – 300 хиляди души. „БСП не участва и в разделянето на здравето на българина на здраве за бедни и такова за богати. Днес не участвахме и когато оскъдният бюджет за средното образование се разпределя към частните училища, където издръжката би трябвало да се поеме от тези, които имат повече“, обясни още председателят на БСП.  Той призова хората, когато говорят и убеждават перничани да гласуват за левите кандидати, да помислят за всички онези партии, които идват и си отиват с едничката цел да се допрат до властта, която те разбират само като разпределяне на пари. Миков заяви, че социалистите не могат да приемат това, а  предлагат левите стандарти, лявата платформа. „Нашите кандидати приемат като дълг да изпълняват тази платформа в името на хората и за едни по-добри за хората общини. В тази кампания помислете и гласувайте за хората, които мислят за България“, призова още председателят на НС на БСП.

Ерик Рангелов: Нашият основен приоритет е работата, за да могат хората с честен труд да могат да живеят добре

„Приех да се кандидатирам за кмет на Перник заради отговорността, липсата на която в много случаи води до грешки и пропуски. Попитаха ме защо се захващам с това и отговарям-  именно моята отговорност за развитието на града ме кара да се захвана с тази нелека задача“. Това каза кандидатът за кмет на Перник от БСП Ерик Рангелов по време на откриването на кампанията на левицата в миньорския град. Той припомни, че Перник е бил много развит град, в който хората са имали работа и са живеели добре. „Но градът ни преживя голяма катастрофа със закриването на купища предприятия“, добави кандидатът за кмет. Той бе категоричен, че Перник се нуждае най-напред от възстановяване и заяви, че ще положи всички сили и всичките си знания и опит за това, заедно с  общинските съветници и кметове от БСП. „Всеки един от тях има своя авторитет и заедно можем да направим Перник отново уютен за хората“, каза още Рангелов. Той заяви, че основният приоритет на левицата е работата, за да могат хората с честен труд да живеят добре. Ерик Рангелов добави, че  перничани са гневни заради изгубения тролейбусен транспорт, заради това, че повечето улици трябва да бъдат ремонтирани, че трудно пътуват до населените места в общината, в които пък в много случаи липсва вода. „Ние можем сами да управляваме града си. Ние, представителите на БСП, можем да управляваме Перник и да решим тези проблеми. Бъдете активни, нуждаем се от вашия глас, за да успеем, подкрепете ни с №5 в бюлетината“, завърши кандидатът за кмет на БСП.   

Преди началото на митинга кандидатите за кметове на населени места и кметства и общински съветници се хванаха на хоро под звуците на песента Охридското езеро, изпълнена от Панайот Панайотов. Те пяха заедно със своя съгражданин Денислав Новев и Петя Буюклиева.