Наташа Горанова: Стопаните на кв. Калкас сме ние и от нас зависи как ще го променим и подредим

Окт 12, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1836

Жителите дадоха своите предложения и идеи в специална кутия

„Кандидатирам се за кмет на Калкас, защото искам през следващите 4 години да работим и да променяме. Това, което не е направено, никак не е малко, а аз искам да ви покажа какво мога. Един квартал е като дом и когато дворът му не е подреден, виновни са стопаните. Стопаните на квартала сме ние и от нас зависи какъв ще бъде Калкас”. Това обяви кандидатът за кмет на кв. Калкас в Перник от БСП Наташа Горанова по време на откриването на предизборната кампания в квартала.
За да стане ясно кои са най-наболелите проблеми, тя предложи на всеки жител да пусне в специална урна най-важния въпрос за решаване според него. „Обещавам ви, че ако вие гласувате за мен, с бюлетина №5, след 25 октомври ще се съберем отново всички тук, за да можем да подредим проблемите си по приоритети”, каза Горанова. Жителите откликнаха и само за половин час урната се напълни с предложения и идеи.”Една от основните задачи за решаване е инфраструктурата и по-точно изграждането на улици и тротоари”, каза Наташа Горанова. Главната улица е асфалтирана цялостно още през 80-те години и оттогава се кърпи така, че след 2 месеца дупките зейват отново. На рисков завой в началото на Калкас, където няма видимост, също има огромни дупки. Още седем улици трябва да бъдат изградени.
„Чистотата не е на ниво. Контейнерите буквално са разхвърляни по главната улица. Наташа Горанова има идея със собствени средства да се направят заграждения за съдовете за смет, за което не са необходими много средства. Ако някой скоро е ходил в местността „Байов дол”, е видял колко много са незаконните сметища там”, каза тя и допълни, че камиони от града и от други квартали също изкарват строителни отпадъци и боклуци.
Приоритет за Горанова ще бъде и ремонтът на спортното игрище, което в момента е в ужасно състояние. Тя разясни колко важно е да се кандидатства с проекти по оперативните програми. Идеята й с подобен проект е да се направи парк за отдих в района на местността „Паметника”. „Между читалищното ръководство и кмета трябва да има по-добра комуникация, смята кандидатката за кмет и допълни, че в читалището има голям салон, който стои неизползваем, а в същото време децата няма къде да играят хоро.
Бюлетина №5 е вашата бюлетина – на хората, които живеят тук, защото трябва да променим Калкас”, призова Наташа Горанова.
„Калкас е част от Перник и е един от най-красивите райони, някои го определят като Бояна на София”, каза пред жителите кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов. „Кварталът се нуждае от ръка, която може да управлява, от човек, който ще чува гласа ви, ще приема идеи, човек като Наташа Горанова”, посочи той.
За 4 години в Перник може да има промяна, защото имаме програма в полза на хората и имаме желание и хъс да я изпълним, убеден е той. „Повярвайте ни. Заедно с кандидатите за общински съветници сме заредени с много енергия и воля, за да работим за вас. Затова изберете бюлетина №5!”, призова кандидатът за кмет.
Калкашани се почерпиха с ръчно омесени баници, които направиха местни жители и младежи от БСП, а накрая играха хоро заедно с кандидатите за кметове и общински съветници. Танца поведе Петър Найденов, бивш ръководител на самодейния танцов състав, при когото е играла и Наташа Горанова.