Общинският председател на БСП-Перник : Членовете на БСП да се включат в протестите

06.01.2020

“БСП прави това, което трябва да върши една опозиция. Корнелия Нинова е поела конкретен ангажимент, ние като общински съветници ще поискаме проверка на  сметището. В качеството си на общински лидер,  призовавам членовете на БСП да не се притесняват. Нека да излезем и да си отстояваме правата”. Това заяви общинският председател на БСП – Перник Кирил Леонов.

Той изрази притеснение, че няма да се намери достатъчно количество вода, което да осигури перничани и да напълни водния обем на язовира. „В момента подаваме 300 л/ сек., а в язовира влизат 200. Така че всички можем да си дадем сметка, че до края на януари ще ударим така наречения критичен минимум”, каза Леонов.

Кирил Леонов изтъкна, че причината перничани да нямат  вода е  некомпетентното управление на предишни управници. „Нека не забравяме, че и самото ВиК дружество е във финансов колапс. Оказа се, че  ВиК - Перник  има задължения за около 10 млн лева.  Хора масово напускат. Без екип и без необходимото финансово обезпечение няма как да заработи това дружество. Дори да напълним язовира, ще останем без ВиК дружество. Апелираме към държавата да предприеме мерки и за оздравяването на ВиК“, завърши  Леонов.