Стоян Мирчев, БСП: Екологията е приоритет в програмата на БСП

В платформата на БСП са посочени конкретни решенията за проблемите в България

“Темата с чистотата на въздуха е все по-актуална и Перник е едно от местата, където често се говори по тази тема, а в програмата на БСП екологията е приоритет". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на ИБ Стоян Мирчев в ефира на БНР като допълни: “Кризата с Ковид показа, че лечението на хората и въобще здравеопазването не може да бъде обект на търговия."

Мирчев припомни и решението на министъра на екологията Емил Димитров да закрие РИОСВ Перник - решение, срещу което БСП е била категорично против. "Проблемите и на двете общински болници в област Перник също не могат да бъдат подминати. Те също се прибавят към черната картина на здравеопазването по време на управлението на Бойко Борисов", подчерта Мирчев.

"Правим последно промени по управленската платформа на БСП и се надявам другата седмица тя да бъде представена публично" - коментира Стоян Мирчев и направи уточнение, че не може да се гледа на платформата като на панацея, но там са посочени решенията на редица проблеми, сред които данъчни стимули за младите семейства и мерки по отношение на големите неравенства.

Социалистът коментира отводите, които бяха направени през последните дни, като напълно нормални. "Знаете, че БСП има кмет на областния град и част от хората са негови заместници и на ръководни позиции в общината. Няма как да се обезкърви общината в такъв момент", подчерта Мирчев. Той коментира, че в БСП винаги, когато се редят листи, има недоволни, но заседанието на Областният съвет е преминало без скандали и напрежение.

„В момента остава да бъдат попълнение местата на гражданските квоти и коалиционните партньори в листата с народни представители на област Перник“, каза още той.

"Запознат съм с част от проблемите на областта, предстои ми да вляза и в дълбочина на проблемите на шестте общини. Нека не забравяме че това не са местни избори, а национални, т.е. ще се опитам както и в предишния мандат, да претворя националната политика на БСП, през проблемите на местната общност в Перник-област", допълни Стоян Мирчев.

"Цялото управление на ГЕРБ може да се опише само с една дума и тя е "срутище". Той коментира случаят с токовия удар на бул."Иван Гешов", както и напукания асфалт на Лъвов мост, като поредното безхаберие на управляващите.