Стоян Мирчев в Ковачевци: Нужна е ясна държавна политика в областта на туризма

23.03.2021г.

Водачът на листата на Коалиция "БСП за България" за Перник Стоян Мирчев, заедно с областния председател на БСП Валентин Петков и общинският председател на местната структура Венцислав Тодоров, разговаряха с кмета на община Ковачевци Васил Станимиров.

По време на срещата стана ясно, че община Ковачевци има специална политика особено към младите семейства, като детската градина в Ковачевци е безплатна. През последните години успешно се развиват селското стопанство и туризма.

"Нужна е ясна държавна политика за развитието на всички видове планински туризъм - зимни спортове, рекреативен, познавателен, лечебен и др., както и да бъде разработена специална държавна програма за обезпечаване кадрите в туристическия бранш", каза след​​срещата Стоян Мирчев. По думите му сегашният Закон за туризма, който е променян многократно, е неясен и само затруднява бранша. "Законът за туризма трябва да е кратък и изчистен от неточности, а всички подробности като категоризации, сертифициране и т.н. могат да бъдат включени в наредби. По този начин ще избегнем непрекъснатото променяне на основния закон", подчерта Мирчев.

След срещата те поднесоха цветя пред паметника на Георги Димитров и разгледаха експозицията в Дом-паметника, намиращ се в центъра на Ковачевци.