Стоян Мирчев: Предвидили сме редица мерки за намаляване на неравенствата

Юни 29, 2021 ПЕРНИК Новини Избори 0 572

29.06.2021 г.

„Повече от 4 години ние се борим с всички сили срещу модела ГЕРБ и това трябва да продължи. На прага сме на много интересни избори и съм сигурен, че с едно ново редовно правителство може да се върне справедливостта в България." Това каза пред хората в Батановци и Мошино Стоян Мирчев - водач на листата на коалиция "БСП за България".

„Отдалечеването на ГЕРБ от властта  през последните месеци  дава възможност хората да се отърсят от страха и да работят все по-упорито за промяната, която вече е неизбежна. Тук е момента да покажем, че левицата вече е обединена и е единствената алтернатива за едно по-добро управление, което е ориентирано към всички български граждани", категоричен беше Стоян Мирчев.

На въпроса дали смята, че трябва да има промяна в данъчната политика, Мирчев отговори: „В приоритетите ни е залегнало намаляване на ДДС за лекарствата и храните. По този начин, ще се намалят неравенствата. Искаме да въведем семейно подоходно облагане, за да имат подкрепа семействата с деца, тоест да се намали данъчната основа с 500 лв. за дете."  По думите му демографския срив трябва да бъде овладян и БСП е предвидила редица мерки в тази посока.

В програмата на левицата са залегнали и редица мерки в областта на образованието. "За нас едно от най-важните неща е - един учебник за един клас за цялата страна по един предмет. В тези учебници да пише истината - за българската история, за българската култура, за българските автори и класици, за българските традиции и ценности", подчерта Стоян Мирчев. 

На срещата присъстваха и втората в листата Галина Василева, областният председател Валентин Петков и Станислав Павлов - председател на Младежкото обединение в Перник и номер 4 в листата за народни представители. Те призоваха присъстващите да гласуват с номер 4 в интегралната бюлетина и да подкрепят политиките на левицата.