Стоян Мирчев: Необходимо е редовно правителство, за да се решат проблемите на хората

04.11.2021

​„Вярвам, че ако БСП участва в управлението и реализираме програмата си за управление за първите 100 дни, нещата рязко ще се подобрят в страната.“ – това каза на срещата си с хората в Батановци водачът на листата на коалиция „БСП за България“ за Пернишка област Стоян Мирчев. Той обясни, че няма време за политически експерименти и е необходимо бързо съставяне на редовно правителство, което да започне незабавно да разрешава проблемите на българските граждани. „БСП беше единствената политическа сила, която направи всичко възможно да има редовен кабинет в рамките на предишното Народно събрание. И този път ще положим усилия в тази посока, за да започват нещата да се случват.“ – категоричен беше Стоян Мирчев. По думите му в програмата, която е разработила левицата, са заложени мерки, които да се справят с всички кризи.
„Предстоят ни важни избори – и за парламент, и за президент. Убеден съм, че президентът Румен Радев ще бъде преизбран, въпреки жестоката битка срещу него от страна на опонентите му.“ – допълни Мирчев.

„В момента огромната държавна и икономическа криза изтъняват портфейла на всяко едно българско домакинство. Като цяло нарастват стоките от първа необходимост, които традиционно присъстват на българската трапеза и имат по-високи нормативни разходи в домакинските бюджети“, сподели третият в листата Петър Първанов. Според него мерките срещу растящата бедност в нашето общество са крайно наложителни в обстановка на ковид кризата.  „Ние имаме конкретните решения за справяне с тази ситуация. Това са решения, които могат да бъдат постигнати единствено с леви политики - подкрепа на семействата, намаляване на ДДС при енергоносителите, за да станат цените по-поносими, намаляване на ДДС на основните хранителни продукти, лекарствата, подкрепа на бизнеса и други“, каза Първанов. По думите му единственият гарант да се случат тези мерки е коалиция „БСП за България“, която има сили да спре пътя надолу, по който върви сега страната.

По-късно през деня двамата се срещнаха и с хората от кв. Изток в Перник.