Кандидатите на „БСП за България“ се срещнаха със синдикатите в Перник

11.11.2021г.

„Ние сме единствената партия, която осъзнава, че в момента трябва да говорим за реализация на бюджет и въобще за бюджет 2022 г. , защото сме в уникална ситуация- за първи път нямаме бюджет за следващата година. Тази предизборна кампания стана заложник на COVID кризата и повечето политически  партии използват здравната криза, за да натрупват дивиденти. Мисля, че този един месец беше подходящ период да говорим за бюджет, защото това са реалните политики, които държавата прилага на практика“. Това заяви на среща с представители на КНСБ в Перник водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Стоян Мирчев. На срещата присъства и зам.-кметът на община Перник и председател на ОбС на БСП Стефан Кръстев.

Стоян Мирчев представи мерките, които са заложени в първите 100 дни управление, като обърна специално внимание на социалната политика, която ще следва коалицията. Той изрази надежда, че и при  другите политически формации разумът ще надделее, ще се сформира редовно правителство, което да понесе отговорностите за решенията си в трудните дни, които предстоят за българите.

Третият в листата на коалиция „БСП за България“ Петър Първанов обясни, как може да се подкрепи малкия и среден бизнес, да се осигури бърз растеж, да се промени данъчното облагане специално за малките фирми. Според Първанов административните пречки са много големи, а малкия и среден бизнес са основния гръбнак на икономиката в страната. Трябва да се насочат и много точно да се използват средствата от ЕС към възобновяване на икономиката. Перник е облагодетелстван от „Зелената сделка“ и прецизирането как да се вложат парите е от първостепенно значение за развитието на областта.

Кандидатът за народен представител Цветелина Личкова взе отношение по повод превенциите в здравеопазването като първостепенна грижа за хората и за пропуските в образователната система.

След срещата стана ясно, че левицата и синдикатите ще работят с едни и същи приоритети от различни фронтове, като за всички участници в срещата беше ясно, че приоритети са защитата на интересите на работещите и повишаване на доходите на българските граждани.