Водачът на листата на БСП-Перник се срещна с приятелите на Русия в града

02.03.2023 г.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Перник Борис Цветков се срещна с приятелите на Русия от клуб „Встреча“ в града. По време на срещата той представи основните ангажименти към хората в предизборната платформа на БСП и своите виждания по актуални политическа въпроси.

„БСП продължава да работи с грижа за обикновените хора, децата, родителите, семействата. Вече осигурихме безплатните детски градини, колкото и да беше трудно това в сложната коалиция. Постигнахме безплатни учебници до 12-ти клас, помощи за децата, увеличаване на минималната работна заплата, пенсиите, майчинството. За съжаление много от предложенията ни не срещнаха достатъчно подкрепа, за да се случат веднага, защото в парламента имаше мнозинство, което подкрепя финансирането на въоръжение, но твърдеше, че няма достатъчно средства за увеличаване на доходите на семействата“, посочи социалистът. 

Водачът на листата на БСП-Перник посочи, че левицата ще продължава да е гарантът, който защитава интересите на обикновените хора и ще продължи да настоява за  актуализация и увеличаване на пенсията, което да компенсира инфлацията и изяждането на доходите на хората. 

По време на срещата с приятелите на Русия Цветков изрази и нуждата Перник да избере свои народни представители, които освен достойно да защитават социалните им права и интереси, да уважават европейската, българската и пернишката история.