Радослав Петров: Съгражданите ми имат право на по-добро бъдеще

Болно ми e да гледам как градът ни с годините запада все повече, твърди кандидатът на БСП за кмет на Батановци 

Радослав Петров е роден в гр. Перник. Живее в Батановци. Завършил е СОУ "Христо Ботев" в града. Член е на БСП от 2009 г. През 2011 г. става зам.-председател на МО на БСП в Перник. През 2013 г. завършва Школата по политически мениджмънт "Фридрих Еберт", а тази година - бакалавърска степен в специалност администрация и управление. Работил е Общинския комплекс "Дворец на културата" в Перник. В момента е ръководител "Експлоатационен район - ВИК" ООД. От дълги години успешно ръководи сурвакарската група на Батановци, за която казва, че е най-добрата в областта. Занимава се с изработването на сурвакарски маски. От 2013 г. е член на Федерацията на европейските карнавални градове. Обича да слуша българска народна и естрадна музика.
 
- Г-н Петров, какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Батановци?
 - Кандидатирах се за кмет на Батановци, защото ми е болно да гледам как градът ни с годините запада все повече. Той няма никакво развитие в сравнение със съседните градове и села. Батановци е вторият по-големина град в община Перник, за който нищо не се прави през последните години. Мотивиран съм и имам стимул да работя за по-доброто на моето населено място. Смятам, че доказателство за това са ръководните длъжности, които съм заемал успешно до момента.
 - Кои са основните проблеми, които стоят пред жителите на населеното място?
 - Проблемите в нашия град са наистина много и значителни. И когато никой не ги забелязва и не се опитва да ги разреши, те се задълбочават. Реалната ситуация в момента в Батановци е критична. Част от града ни е без канализация. Имаме манастир, който не работи на празниците, защото няма достъпен път до него. Нямаме изградена и действаща спортна база, липсват тротоари в махала Трънска. Няма осветление на много места в града. Не се извозват и почистват своевременно битовите отпадъци. Няма достатъчно кофи и контейнери за боклука.
 Читалището ни е пред срутване и в него не се развива никаква културна дейност. Нямаме детски площадки и съоръжения, места за отдих и за развлекателна дейност. Липсват пешеходни пътеки. Не се поддържат историческите паметниците в града ни. Гробищният парк е в ужасяващо състояние. Няма никаква подкрепа за възрастните хора и грижа за съществуващия клуб на пенсионера. Липсва здравно заведение.
 - Какви са основните ви послания към избирателите?
 - Обръщам се към моите съграждани и апелирам този път да направят по-добрия избор. Ние, батановчани, имаме право на по-добро бъдеще. Политиката не е технология, тя е съдържание. Големи политици като Дейвид Уилън казват, че предизборната кампания е като строеж на къща. Аз поддържам тази теза и смятам, че в изборния ден трябва да положим основите на нашата къща. Не бива, когато хората са ти гласували доверие да ги управляваш, да не обръщаш внимание на проблемите им.
 Нека заедно направим тази промяна на 25 октомври за свободно, мирно и справедливо общество, в което да се чувстваме равни и спокойни! Няма да лъжа и да давам празни и неизпълними обещания. Ще направя всичко възможно, спрямо силите и възможностите ми, за по-доброто бъдеще на града ни!
 - Какви са вашите идеи за промяна на Батановци?
 - Ако моите съграждани ме изберат за кмет, ще направя всичко по силите ми за модернизиране на града. Ще работя по европроекти, за да има достатъчно пари за превръщането му в съвременен европейски град. Ще търся начини за обновяване и   развитие на инфраструктурата. Ще подкрепям и развивам духовни и културни традиции и ценности, които са богатство и гордост на батановчани. Ще водя социална политика, насочена към хората в неравностойно положение. Ще се старая в града да се развиват различни видове спорт, които да са алтернатива за здравословен начин на живот. Ще направя така, че жителите на града да имат по-добро административно обслужване и достъп до информация, която ги засяга.
 Хората не искат много. Искат нормален начин на живот, да им е чисто пред дома, да има къде да разходят децата си.
 - Смятате ли, че местните избори ще дадат възможност БСП да се консолидира и да възвърне доверието, което губи напоследък?
 - БСП не губи абсолютно никакво доверие. Това, което се опитват да направят някои хора, да разцепят и разделят партията, правейки си пиар на наш гръб, си е за тяхна сметка. Свободата, справедливостта и солидарността са основните ценности на БСП и те я правят силна е непобедима, независимо от трудните й моменти понякога. Трябва почтеност, почтеност във всичко! Пряката комуникация между партия, избиратели, медии я има, така че и крайният резултат на тези избори ще бъде положителен. Вярвам в това.

Интервю на Юлия Кулинска 
Дума 3. Октомври 2015 , брой: 227